Op naar de top! (Digitaal)

125.00

Johnny X. doet samen met Sanne en Janne mee aan de talentenshow van Jerry Thuisman. Hij wil beroemd worden en heeft daar bijna alles voor over. Maar een talentenshow win je niet zomaar: de juryleden Hajé Smotsig en Bernice Zaagmans zijn erg streng. En goochelaar Frans Wok en het dansgroepje de Dansende Mariekes zijn grote concurrenten.

Johnny wordt geholpen door zijn vriend en begeleider Hugo. En van zijn vriendinnetje Barbara krijgt hij vlak voor het optreden een geluksteen cadeau. Als Johnny over deze steen wrijft komen twee wezens tevoorschijn (de Helpende Rappertjes) die hem overal bij kunnen helpen.

Johnny krijgt na zijn fantastische optreden een platencontract aangeboden van de producers Money en D’Argent. Producers die ook Madonna en Jantje Smit begeleiden. De producers willen het imago van Johnny veranderen. Hij moet hele andere kleren aantrekken en hij hoeft zelf nooit meer te zingen, want dat kan het apparaat van de heer Chippenberg veel beter.

De producers willen ook dat Sanne en Janne hun image veranderen, maar daar hebben de zangeressen geen zin in. Ze worden weggestuurd door Money en D’Argent. En Hugo kan ook maar beter vertrekken, want hij hoeft Johnny toch niet meer te begeleiden.

Johnny begint zijn vrienden te verliezen nu hij beroemd aan het worden is. Hij vraagt zich af of hij dat er wel voor over heeft. Wil hij eigenlijk nog wel beroemd worden?

‘Je wordt op straat herkend
en komt in alle kranten
beroemd zijn lijkt heel leuk
maar heeft ook nare kanten’

Maar bedenkt hij zich niet te laat? Want hij heeft een contract getekend: en contract is contract… De Helpende Rappertjes weten geen oplossing en ook goochelaar Frans Wok kent geen trucjes om Johnny te helpen. Maar als iedereen de hoop heeft opgegeven, komt plotseling Barbara met dé oplossing!

Digitaal pakket:

  • Alle muziek (ingezongen en instrumentaal)
  • Alle tekst (scenario en handleiding)
  • Bladmuziek
  • De opvoeringsrechten voor uw school

Categorieën: ,

Beschrijving

Op naar de top! is een van onze eerste musicals (1997), maar in 2007 geheel herzien.
Tijdsduur: 60 minuten
Aantal rollen: minimaal 16
Aantal liedjes: 8

Lees Op naar de top!