MeerMusical

In 1995 is MeerMusical opgericht door Rob Paulussen, Noël Casteleyn en Paul Laport. In 2003 is Paul Laport na goed overleg als enige eigenaar doorgegaan. MeerMusical heeft zich vooral toegelegd op het maken van afscheidsmusicals. We hebben er inmiddels meer dan 20 in ons assortiment. Daarnaast hebben we zeven kerstmusicals, een onderbouwmusical en één Sinterklaasmusical gemaakt. Ook is er een aantal musicals in opdracht gemaakt. Bijvoorbeeld voor gemeenten die een jubileum vierden (Goes en Enkhuizen).
De musicals worden gemaakt door een team van vakmensen. Ieder heeft zijn eigen specialiteit! Mede daardoor durven we al jarenlang te zeggen: ‘MeerMusical… de betere musicals!’

Afscheidsmusicals

Kerstmusicals

Overige musicals

Schrijver

Paul Laport

Alle musicals zijn geschreven door Paul Laport. Hij heeft inmiddels zo’n tweehonderd liedteksten gemaakt n al meer dan 30 scenario’s geschreven. Paul is in 1994 afgestudeerd als scenarioschrijver. Daarna heeft hij enkele afleveringen geschreven voor de KRO-jeugdserie Hotel Amor. Hij schreef een eigen comedysoap van circa 20 afleveringen voor Emma-TV. Paul laat zich graag inspireren door zijn altijd kritisch meelezend partner (Carla Krale) én zijn zonen (Revi, Milo en Fink).

 

Componisten

Fokko Mellema, Karel Tadema & Noël Casteleyn

Op dit moment werken er drie componisten voor MeerMusical. Fokko Mellema maakt sinds 2012 de meeste liedjes. Fokko heeft enkele solo-cd’s gemaakt, heeft meegedaan aan de ‘Beste Singer Songwriter’ en is afgestudeerd aan de Popacademie in Tilburg. Emiel van den Berg (ook afgestudeerd in Tilburg) is een van de andere componisten. Net als Bas Nijhoff – die onder ander naam heeft gemaakt als stadsdichter van Kampen.
Tot 2012 was Karel Tadema een vaste componist van MeerMusical. Karel is afgestudeerd aan het conservatorium en is nog altijd fulltime met muziek bezig in Deventer.
De eerste componist van MeerMusical was Noël Casteleyn. Noël is afkomstig uit een muzikale familie en legt zich de laatste jaren vooral toe op een eigen (klassieke) zangcarrière. Met raad en daad staat hij MeerMusical nog steeds bij.

Zangers

Floor en Pleun Stappers

Ze waren nog maar net van de middelbare school af, toen ze bij MeerMusical begonnen: de zussen Floor en Pleun Stappers. Inmiddels hebben ze al meer dan tien musicals ingezongen. Floor is afgestudeerd aan het conservatorium (als zangeres), heeft een paar maanden gestudeerd in Barcelona en is actief als zangdocente in Zwolle. Ook maakt ze deel uit van de a capellagroep Twelve. Pleun werkt als logopedist en is daarnaast actief bij musicalprojecten in Utrecht.

Eerder waren twee andere zussen actief voor MeerMusical: Mireille en Lisette Pondman. Zij hebben ook circa 15 musicals ingezongen. Ook de zang op de peuter-cd Lachebek of Mopperkont hebben de Pondman-sisters verzorgd.

Regelmatig dragen ook de componisten zelf hun steentje bij aan de zang.

Illustraties

Peter van Harmelen

Peter van Harmelen, bekend als illustrator van diverse prentenboeken, tekent sinds 1998 regelmatig voor MeerMusical. Peter is een autodidact die het liefst nog het echte handwerk verricht. Dus met stift of kleurpotlood én op papier.
Jenice van der Leij werkt sinds 2002 regelmatig voor MeerMusical. Ze verzorgt de grafische vormgeving en ook de illustraties voor diverse musicals.