De beste wensen

115.00

Kerstavond: Milan en Lisa zwerven op straat rond. Hun ouders zijn te arm om een kerstboom en cadeautjes te kopen, laat staan een feestelijke kerstmaaltijd. Ze zijn blij dat ze elkaar hebben, en dat het heeft gesneeuwd: daardoor is het buiten in ieder geval gezellig.

Mevrouw Van Ravensbergen loopt langs. Als ze vlak bij Milan en Lisa uitglijdt in de sneeuw, helpen de kinderen haar overeind. De oude vrouw vertelt dat ze kerstmis altijd bij een vriendin viert. Haar kinderen hebben met Kerstmis altijd wat anders te doen.

Als Van Ravensbergen weer verder loopt, zien Milan en Lisa plotseling iets op de grond liggen. Ze lopen eropaf en zien dat het een hele dikke portemonnee is. Lisa is blij: nu kunnen ze toch nog cadeautjes en lekker eten gaan kopen. Maar Milan vindt dat ze de portemonnee moeten terugbezorgen aan mevrouw Van Ravensbergen.

Onderweg komen ze allerlei bijzondere figuren tegen. Een zanggroepje dat prachtige kerstliedjes zingt voor een goed doel. Milan en Lisa geven wat geld uit de gevonden portemonnee. Ze ontmoeten een jong en arm echtpaar dat met hun huilende baby’tje over straat slentert. Milan en Lisa geven wat geld om dikke babykleren van te kopen. En ze maken kennis met bedelaar Joost. Hem geven ze geld om eten te kopen.

Aan het einde van de avond vinden ze ook mevrouw Van Ravensbergen terug. Mevrouw Van Ravensbergen is ontzettend blij dat ze haar portemonnee terugheeft (er zitten familiefoto’s in!) en ze vertelt de kinderen dat ze de overige inhoud mogen houden…

Maar Milan en Lisa hebben zoveel weg gegeven, dat de portemonnee al leeg is…

Als we de kerstboom hebben opgehaald
en hij met ballen wordt versierd
ben ik gelijk al in de Kerstsfeer
het is ’t leukste feest dat wordt gevierd!

Standaard pakket:

  • 3 tekstboeken;
  • 1 cd;
  • 1 handleiding;
  • De opvoeringsrechten voor uw school.

Plus pakket:

  • 28 extra tekstboeken;
  • 1 cd;
  • 2 handleidingen;
  • De opvoeringsrechten voor uw school.

Categorie:

Beschrijving

Tijdsduur: 40 minuten
Aantal rollen: minimaal 9
Aantal liedjes: 4
De musical kan door leerkrachten en/of kinderen worden opgevoerd.

Lees De beste wensen