Marunesie

125.00

Meester Frits vertelt over het land Marunesië – een derde wereldland waar armoede heerst en kinderen vaak niet eens de kans krijgen om naar school te gaan. De groep wil daar wat aan doen, maar wat kun je als groep kinderen aan de armoede in de wereld veranderen? Het plan ontstaat om een benefietvoorstelling te geven.

De voorstelling wordt gepresenteerd door de bekende tv-presentator Ronnie Brandstekers en Mirna Toosten. En de show is zeer gevarieerd: er wordt gezongen, gedanst, uitgelegd hoe je cassave-chips bakt en het voetbalelftal van school geeft een demonstratie. Aan het einde van de show vindt er bovendien nog een loterij plaats. De winnaar daarvan is Michael.

De hoofdprijs? Michael mag samen met meester Frits naar Marunesië: het land waar de kaketoe zingt. Michael vindt het prachtig in Marunesië: het is hier veel stiller op straat, en er is prachtige natuur en er zijn dieren die je bij ons alleen nog in de dierentuin vindt. Meester Frits en hij worden begeleid door het meisje Aisa en de president van het land.

De Marunesiërs hebben op een eigen manier een hele show georganiseerd. Ze zingen en dansen voor Michael en meester Frits en voeren een voorstelling met wajangpoppen op. Michael is zeer enthousiast over wat hij te zien krijgt. Hij zou ook wel willen dansen, maar denkt niet dat hij talent heeft. In een romantische scène probeert Aisa het hem te leren, maar ze komen erachter dat Michael inderdaad geen talent heeft…

Dan wordt het tijd voor Michael en meester Frits om weer naar Nederland terug te gaan. Maar afscheid nemen valt niet mee. Aisa probeert Michael over te halen in Marunesië te blijven: hij vindt het land prachtig, dus waarom zou hij niet blijven? En Michael probeert Aisa mee naar Nederland te krijgen.

Maar beide pogingen mislukken. Aisa blijft in Marunesië en Michael gaat mee met meester Frits. Wel beloven ze elkaar brieven te schrijven en misschien kunnen ze over een paar jaar dichter bij elkaar gaan wonen…

Standaard pakket:

  • 3 tekstboeken;
  • 1 cd;
  • 1 handleiding;
  • De opvoeringsrechten voor uw school.

Plus pakket:

  • 28 extra tekstboeken;
  • 1 cd;
  • 2 handleidingen;
  • De opvoeringsrechten voor uw school.

 

Categorie:

Beschrijving

Tijdsduur: 60 minuten
Aantal rollen: minimaal 15
Aantal liedjes: 8